Ylä-Savon Jooga ry. toimii Suomen Joogaliitto ry:n periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on tehdä joogaa tunnetuksi Ylä-Savossa sekä tukea joogan harrastajien yhteistoimintaa ja koulutusta.

Joogaharjoitukset syyskuusta jouluun ja vuoden alusta huhtikuuhun saakka järjestää Iisalmen kaupungin vapaa-aikapalvelukeskus (vapake). Toimintakaudella 2024 Iisalmessa kokoontuu joogan alkeisryhmä maanantaisin klo 16.30 ja jatkoryhmä klo 18.00 Edvin Laineen koululla. Lisätietoja näistä ryhmistä saa Iisalmen kaupungin vapaa-aikapalvelukeskuksen tiedotteista ja uimahallilta. Syyskauden alussa jokaiseen kotiin jaetaan vihkonen, jossa on sekä kansalaisopiston että vapaa-aikatoimen toiminnan esittelyä. Joogaharjoituksia ohjaavat Suomen Joogaliiton kouluttamat ohjaajat.

Ylä-Savon Jooga ry. täydentää palvelutarjontaa järjestämällä kesäjoogaryhmiä. Joogakerho tekee vuosittain retkiä Suomen Joogaopistolle ja organisoi Iisalmessa joogatapahtumia, joihin pyritään saamaan vierailevia opettajia muualta Suomesta. Tapahtumiin voi osallistua jokainen asiasta kiinnostunut. Osallistumismaksut ovat edullisempia Joogakerhon jäsenille kuin ei-jäsenille.

Ylä-Savon Jooga ry. järjestää vuosittain retkiä Suomen Joogaopistolle (Saarijärvelle), jossa osallistutaan viikonloppukursseille. Osallistujien tavoitteena on syventää tietouttaa joogasta, saada uusia harjoittelukokemuksia sekä tutustua ainutlaatuisen Joogaopiston miljööseen.