JOOGAPÄIVÄT JA JOOGALAUANTAIT

Ylä-Savon Joogan toiminnassa ovat vuosien varrella korostuneet ”lyhyt kurssit”, joita on toteutettu joogapäivinä Iisalmessa tai osallistumalla viikonloppukursseille Joogaopistossa.
Joogapäivissä on keskitytty johonkin ajankohtaiseen teemaan, josta on ollut luentoja ja aiheeseen liittyviä harjoituksia. Tavoitteena on ollut tuottaa osanottajille kokemuksia joogan hyvää tekevistä vaikutuksista.

Joogapäivien kalenteri vuodesta 2004 alkaen:

27.3.2004 Joogapäivä, teemana Roolit ja jaksaminen
Vierailevana ohjaajana Kaisu Porkka Vantaalta

12.2.2005 Joogapäivä Nuorisotalolla, teemana Joogan kokonaisvaltaisuus, Ohjaajana Anja Lehto-Oksa Tampereelta

26.1.2008 Joogapäivä Nuorisotalolla
Ohjaajana Sirpa Silventoinen Espoosta

27.9.2008 Joogapäivä, teemana Jooga ja itsetuntemus
Ohjaajina Erna Koljonen ja Ulla Kangas-Väisänen

24.10.2009 Joogalauantai Nuorisotalolla, teemana Selän ja mielen hyvinvointi Ohjaajana Tuija Aaltonen Lohjalta

29.1.2011 Joogalauantai Edvin Laineen ”puukoululla”
Ohjaajana Lauri Koski Ylivieskasta, osanottajia 28

28.1.2012 Joogalauantai Nuorisotalolla, teemana Tuki- ja liikuntaelinten hyvinvointi Ohjaajana Liisa Moilanen Kuopiosta, osanottajia 26

13.10.2012 Joogalauantai Nuorisotalolla, teemana Meditaatio – mindfulness Ohjaajana Susanna Koljonen, osanottajia 29

 ”Jooga on kiireisen elämän vastaliike”, Iisalmen Sanomat 23.11.2012

26.1.2013 Joogalauantai Nuorisotalolla, teemana Joogafilosofian tuntemuksen  syventäminen Ohjaajana Anja Lehto-Oksa Tampereelta, osanottajia 28

26.10.2013 Joogalauantai Juhani Ahon koulun alasalissa, teemana Hyvää
oloa joogasta 
Ohjaajana Pia-Leena Salo Säynätsalosta, osanottajia 32

25.1.2014 Joogalauantai Juhani Ahon koulun alasalissa, teemana Ilon ja hiljaisuuden tanssit Ohjaajina Tarja Kuja-Panula Mustasaaresta ja Marita Laaksonen Laihialta, osanottajia 29. Iisalmen Sanomat 28.1.2014

1.2.2015 Joogapäivä Veikkolassa Pitkäkoskella, teemana Joogan eri suuntaukset ja Intian joogakulttuuri. Ohjaajana Marjo Lipponen, osallistujia 15.

22.2.2015 Maailman joogapäivä Nuorisotalolla. Ohjaajana Marjo Lipponen. Iisalmen Sanomat 23.2.2015

19.9.2015 Joogalauantai Juhani Ahon koululla, teemana Liikemeditaatio. Ohjaajana joogaopettaja Minna Lahdenperä Jyväskylästä. Osanottajia 25. Iisalmen Sanomat 20.9.2015

21.2.2016 Maailman joogapäivä Nuorisotalolla. Ohjaajana joogaopettaja Ulla Kangas-Väisänen.

23.4.2016 Joogalauantai Nuorisotalolla, teemana Jooga selän hoidossa. Ohjaajana joogaopettaja SJL Merja Lilja Kuopiosta. Osallistujia 23.

29.10.2016 Joogalauantai Juhani Ahon koululla, teemana keho – mieli – henki joogaharjoituksessa.Vieraileva joogaopettaja Heli Harjunpää Espoosta. Osallistujia 23.

25.2.2017 Joogalauantai Iisalmen Nuorisotalolla, teemana jooga elämän muutoksissa. Päivän vieraana joogaopettaja Liisa Kontturi Ilomantsistsa. Osallistujia 17.

28.10.2017 Joogalauantai Juhani Ahon koululla; Iisalmen Zonta-kerhon kanssa yhteistyössä toteutettu Joogaa Naiselle Ammatti – tapahtuma keräsi 15 ammattia kehitysmaan naisille. Naisten Pankki ja Suomen Joogaliitto haastoivat järjestämään tapahtumia Suomi 100- juhlavuoden kunniaksi. Yhden ammatin arvo on 30 euroa. Vieraileva joogaopettaja, SJL Mirja Kuikka.

14.4.2018 Joogalauantai Juhani Ahon koululla. Joogaohjaaja Hannah Weisenberg Luovasta Puusta ohjasi Elämän kiertokulku ja sydämen joogaa – teemaisen päivän. Osallistujia 22.

27.10.2018 Joogalauantai Juhani Ahon koululla. Joogaopettaja Merja Vihavainen Leppävirralta ohjasi hatha- ja yin joogaa sekä alusti happo-emästasapainon merkityksestä ravinnossa. Osallistujia 30.

13.4.2019 Joogalauantai Juhani Ahon koululla, päivän teema: ”Elän, hengitän – olen vapaa” – joogaharjoituksen juurruttaminen arkeen. Joogaopettaja SJL Ulla Kangas-Väisäsen ohjaamassa päivässä 27 osallistujaa.

26.10.2019 Syksyn joogalauantai Juhani Ahon koululla. Päivän harjoitukset kohdistuivat selän hyvinvointiin ja rentoutumiseen. Pilates- ja joogaohjaaja Minna Ruotsalainen ohjasi joogaharjoitukset. Päivään osallistujat (22) saivat ohjausta mm. faskian liikkuvuuteen ja lantionpohjan lihasten tiedostamiseen.

3.9.2020 Lapinlahden retki; Taidemuseo Eemilissä tutustuminen Haloset näyttelyyn ja Luovassa Puussa joogaohjaaja Hannah Weisenberg ohjasi syvärentouttavan joogaharjoituksen sointukylpy loppurentoutuksella. Retkelle osallistui 14.

26.9.2020 Joogalauantai  Iisalmen Nuorisotalolla, päivän teema: ”Joogaliitto suomalaisen joogan kehittäjänä”. Joogaopettaja SJL Ritva Kuure tutustutti Suomen Joogaliiton opettaman joogan perusteisiin ja ohjasi joogaharjoitukset. Osanottomaksut lahjoitettiin Joogaliitolle. Päivässä 12 osallistujaa.
         

4.9.2021 Syysretki Leppävirralle Vesileppikseen. Joogasali Ilo-Olon joogaohjaaja Merja Vihavainen ja jooganopettaja SJL Kari Timonen ohjasivat avaavan & YIN-joogaharjoitukset sekä heidän alustuksen pohjalta pohdimme ”Merkityksellinen elämä”-teemaa. Retkelle osallistui 8 jäsentä.

9.10.2021 Joogalauantai Iisalmen 130-juhlavuoden teematapahtumana Muistijooga Iisalmen Nuorisotalolla. Päivän teemasta luennoi ja ohjasi joogaharjoituksen muistijoogaohjaaja Hanna-Reetta Metsänheimo, Kuopion Kansalaisopistosta. Päivässä 13 osallistujaa.

LAPINLAHDEN ERIKOISMETSÄ

RETKI LAPINLAHDEN ERIKOISMETSÄÄN 27.8.2022

RETKI LRETKI LAPINLAHDEN ERIKOISMETSÄÄN 27.8.2022APINLAHDEN ERIKOISMETSÄÄN 27.8.2022

SJL Jooganopettajat Tuula Hartikainen ja Anne Grönlund yhdessä toteuttivat päivän ohjelman.

Retki oli mielenkiintoinen ja antoisa, saimme tietoa metsän rauhoittavasta vaikutuksesta kehoomme. Teimme noin kilometrin pituisen lenkin aikana neljä joogaharjoitusta seisten ja osan pitkospuilla. Harjoitusten lomissa tutustuimme samalla ympäristön kasveihin ja puihin Annen (biologi) johdolla. Retkeen osallistujien määrä oli 17 henkilöä, osa oli tullut jopa Kuopiosta asti.

Lapinlahden Martat huolehtivat kodalla kahvi- ja mehu- ja lettutarjoilun.

SJL Jooganohjaajat Tuula ja Anne
Joogaharjoitukset pitkospuilla
Joogaharjoituksia …
Anne kertoo ympärillä olevien puiden elämänkaarta…
Lapinlahden Martat muurinpohjalettujen teossa..

LOKAKUUN JOOGALAUANTAI SPA HOTEL RUNNILLA 8.10.2022

Runnin Kartanohotelli

Vietimme rentouttavan joogalauantain Runnin Kartanohotellissa. Meillä oli kaksi 1,5 tunnin harjoitusta, joiden ohjaajina meillä oli Astangajoogaohjaaja Pauliina Nuutinen ja SJL Jooganopettaja Tuula Hartikainen. Tauolla nautimme Runnin kylpylän runsaasta ja maukkaasta lounaasta. Osa porukasta jopa yöpyi Runnilla ja nautti savusaunasta ja tanssin pyörteistä. Toiset taas ulkoili ja nautti Runnin muista palveluista kuten hieronnoista. Päivä oli oikein onnistunut ja osanottajamääräkin oli 20 +ohjaajat.

Puheenjohtajamme Tuula Hartikainen lausuu tervetuliaissanat.
Astangajoogaohjaaja Pauliina Nuutinen
SJL Jooganopettaja Tuula Hartikainen aloittamassa harjoitusta.

Ylä-Savon Jooga ry:n 20-vuotisjuhla 17.12.2022

Yhdistyksemme juhli 20-vuotistaivaltaan Hotel Golden Domessa 17.12.2022.
Nautimme juhlasta juhlapuheiden, hyvän ruuan ja musiikin merkeissä. Paikalla oli kutsuvieraineen yhteensä 38 henkilöä.

Juhlapuheita pitivät puheenjohtajamme Tuula Hartikainen ja Suomen Joogaliiton hallituksen puheenjohtaja Minna Lahdenperä.
Kuvassa Minna ojentaa joogaliiton tervehdyksenä kukat ja viirin puheenjohtajallemme.

Yhdistyksemme kukitti aikaisemmat kunniajäsenemme Aila Laukkasen ja Sirpa Kärnän. Yhdistys kutsui uusiksi kunniajäsenikseen Ulla Kangas-Väisäsen(kuvassa) ja Raija Tyyskän.
Kaikki kunnijäsenet ovat tehneet kovasti työtä yhdistyksemme eteen ja vieneet jooga-aatetta eteenpäin. Kiitos kuuluu heille.
Sirpa Kärnä esittelee tekemäänsä historiikkia.
Historiikkitoimikuntaan kuuluivat myös Aila Laukkanen,
Ulla Kangas-Väisänen ja Aila Alakare.

Ari Honkanen ja Antti Karjalainen musisoivat juhlan alussa.
Marja-Leena Kettunen lausui Eino Leinon runon

Muistilauantai Taidemuseo Eemilissä 25.3.2023 klo 10.00–13.30

Opettajat: muistihoitaja Ritva Marin ja jooganopettaja SJL®, muistijoogaohjaaja Tuula Hartikainen(oikealla) . Ritva kertoi miten vaalia aivoterveytta viiden sormen ohjeella; kuinka pienennät muistihäiriöiden ja muistisairauksien riskiä.

Muistijooga keskittyy erityisesti aivojen aktivointiin. Se pyrkii ylläpitämään harjoittajan toiminnallisia kykyjä sekä aivojen hyvinvointia ja muistitoimintaa
Tuulan pitämä muistijooga keskittyi erityisesti aivojen aktivointiin. Muistijooga pyrkii ylläpitämään harjoittajan toiminnallisia kykyjä sekä aivojen hyvinvointia ja muistitoimintaa

Lisäksi päivän aikana saimme tutustua taidemuseon näyttelyyn Arseni-kokoelmaan, joka koostui kuuden naistaiteilijan teoksista.

Joogalauantai 22.4.2023 elokuvaohjaaja, kirjailija, joogaopettaja Taavi Kassila Iisalmen Nuorisotalolla klo 10.00-13.30

Aluksi ohjelmassa oli 1,5 tunnin jooga- ja meditaatiohetki. Tämän jälkeen pidimme teetauon, jonka jälkeen kuuntelimme Taavi Kassilan luennon joogafilosofiasta pohjautuen pyhiin kirjoituksiin.
Taavi on kääntänyt joogan pyhät teokset Patanjalin jooga-ajatelmat, Bhagavad-Gitan, Ramayanan sekä Guru-Gitan suomeksi ja tulkinnut ne. Näissä pyhissä teoksissa kerrotaan joogan päämäärästä, terveyden ja pysyvän onnellisuuden saavuttamisesta.

Päivän anti oli mielenkiintoinen ja lopuksi otimme ryhmäkuvan päivään osallistuneista. Päivään oli ilmoittaunut 15 henkilöä.

Kevätretki Väärnin pappilaan ja saareen la 10.6.2023

Aloitimme päivän Väärnin pappilassa katsomalla teatteriesityksen Kvintologi eli viisi naista kertoi Juhani Ahosta. ( Minna Kettunen teksti ja kerronta, Jarkka Rissanen musiikki ja kitara.Tämän jälkeen Minna Kettunen esitteli pappilan ja sen puutarhan. Teatteriesitys oli hieno ja pappilan historia mielenkiintoinen.

Ryhmäkuva pappilan puutarhassa

Tämän jälkeen siirryimme Väärnin saareen, jossa Lapinlahden Martat odottivat meitä lettukahvien kera. Sitten tutustuimme luontopolulla kasveihin Anita Tegelbergin opastuksella ja SJL Jooganopettaja Tuula Hartikainen piti meille joogaharjoituksen luonnonhelmassa.

Joogaharjoituksen jälkeen meitä odotti lämmin savusauna. Anita Tegelberg oli kerännyt meille kasveja ja hellimme jalkojamme yrttikylvyllä. 
jalkojen yrttikylpy

Lopuksi paistoimme vielä makkaroita nuotiolla. Päivän anti oli hyvin monipuolinen ja aurinkoinen sääkin suosi meitä.

Olimme mukana tässä tapahtumassa ja SJL Jooganopettaja Tuula Hartikainen piti mm. kaksi 15 min seisomajoogasessiota.

Joogalauantai Spa Hotel Runnilla 28.10.2023

Jooganopettaja SJL Irene Pakkanen

Päivään osallistui ohjaajan lisäksi 23 henkilöä. Meillä oli päivän aikana kaksi 1.5 tunnin joogaharjoitusta. Välillä nautiskelimme runsaan brunssin Ravintola Runnissa.

Ohjelmaan oli suunniteltu savusauna, mutta se olikin mennyt yllättäen remonttiin ja jäimme toistamiseen ilman savusaunaa. Päivä oli kuitenkin leppoisa ja onnistunut.

Joogalauantai Spa Hotel Runnilla 20.4.2024

Juhlaravintola Marski on niin hieno paikka joogaharjoituksille, niin otimme uuden joogapäivän Runnille.Päivän vetäjät olivat Jooganopettaja SJL Ulla Kangas-Väisänen ja   Astangajoogaohjaaja Pauliina Nuutinen. Meillä oli kaksi upeaa joogaharjoitusta ja niiden välissä maittava brunssi Ravintola Runnissa. Tällä kertaa pääsimme myös ihanaan savusaunaan ja porealtaisiin. Meitä oli peräti 28 jooganharrastajaa paikalla +ohjaajat. Päivään oltiin tosi tyytyväisiä.

.

Ulla Kangas-Väisänen

.

Pauliina Nuutinen saa Pj. Tuulalta halauksen, yhdistyksen historiikin ja Tuulan neulomat lapaset kiitokseksi onnistuneesta päivästä.