Järjestämme Iisalmen 130 – juhlavuoden teematapahtumana

MUISTIJOOGA 9.10.21 klo 9 – 14.00
Nuorisotalo, Kirkkopuistonkatu 25, Iisalmi

Muistijooga on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat tarvetta aivojumppaan ja joiden liikunnallinen kyky riittää helpon perusjoogaharjoituksen tekemiseen. Muistijooga keskittyy erityisesti aivojen aktivointiin. Se pyrkii ylläpitämään harjoittajan toiminnallisia (kognitiivisia) kykyjä sekä aivojen hyvinvointia ja muistitoimintaa. Kognitio merkitsee kykyä puhua, ajatella, muistaa ja suunnitella. Kognitiivisen toimintakyvyn muotoja ovat kielelliset taidot, tarkkaavuus, havaitseminen, muistaminen, toiminnanohjaus ja liiketaidot.

Tutkimuksissa on havaittu, että muistisairaudet kehittyvät 10–20 vuotta ennen varsinaista puhkeamistaan. Muistihäiriöiden ennalta ehkäiseminen on Muistijoogan keskeisiä tavoitteita.

Muistijoogassa tehdään monipuolinen joogaharjoitus: asana- eli liikeharjoituksia, pranayama- eli hengitysharjoituksia sekä rentoutumis- ja meditaatioharjoituksia. Tämän lisäksi harjoitukseen liittyy keskeisenä osana dual tasking -muistiharjoitukset, joissa yhdistyy liike ja aivotreeni. Ne tehdään niitä varten kehitetyllä MemoMat®-matolla. Harjoitukset sopivat kaikille, et tarvitse aiempaa joogakokemusta.

Ohjelma:
klo 9 – 9.30
Päivän avaus
klo 9.30 – 11 
Luento / muistijoogaohjaaja Hanna-Reetta Metsänheimo, Kuopion Kansalaisopisto
klo 11 – 12 Keittolounas KulttuuriKapusta (omakustanteinen)
klo 12 – 13.30 Muistijoogaharjoitus / Hanna-Reetta Metsänheimo
klo 13.30 – 14 Päätöskeskustelu

Muistijoogaohjaaja: Hanna-Reetta Metsänheimo, Kuopion Kansalaisopisto / Koulutussuunnittelija, Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, jooga, yleisluennot ja senioriopetus

Osallistumismaksu: 30 euroa, jäsen 25 euroa

Ilmoittautumiset: 6.10.21 mennessä  puh. 0440 816093 / puheenjohtaja Tuula Hartikainen
Huom! Muistijoogamattojen määrän vuoksi  osallistujamäärä rajattu 16 henkilöön – paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!